• Even voorstellen...

B-conscious op het werk

B-conscious staat voor bewust-zijn. Mijn missie is om mensen meer lichaamsbewustzijn te laten ervaren. Een beweging van doen naar zijn. Vertragen. Stilstaan. Luisteren. Kijken. Voelen. Ervaren. Verbinden. En dat op een toegankelijke en down-to-earth manier.

Mijn naam is Blanca en ik heb B-conscious begin 2017 opgericht vanuit mijn verlangen om zowel particulieren als bedrijven te inspireren en faciliteren in vitaal leven met meer lichaamsbewustzijn. Dit doe ik door middel van Yogalessen en workshops aan bedrijven en particulieren. Verder geef ik op de werkvloer werkplek advies en coaching aan werknemers ter voorkoming van (uitval door) fysieke en mentale werkgerelateerde klachten.

Hierin kan ik mijn achtergrond als HR adviseur en Yogadocent goed combineren. Binnen HR lag mijn interesse altijd al op het vlak van gezondheid en vitaliteitsmanagement. Gezondheid en vitaliteit zijn in mijn eigen leven belangrijke peilers en dat draag ik graag uit in mijn werk. Gezonde en vitale werknemers zijn in mijn optiek het grootste kapitaal van een organisatie en daar kan ik vanuit B-conscious mogelijk een bijdrage leveren.

Door mijn achtergrond in het bedrijfsleven is het voor mij makkelijk om aansluiting te vinden met zowel het management als de mensen op de werkvloer, te zien wat er speelt en daarop mijn programma op maat aan te passen. Voor bedrijven maak ik, mede door mijn ervaring, makkelijk de vertaalslag van het werken in het bedrijfsleven naar de Yogamat en andersom. De werking blijft niet beperkt tot alleen de Yogamat: ik geef je ook tools mee die je juist ook daar buiten, in je dagelijkse leven, kunt toepassen.

Yoga is veel meer dan alleen de fysieke beoefening op de Yogamat. De manier waarop ik Yoga in bedrijven, maar ook voor particulieren inzet, kan veel breder. Dit hangt af van de vraag die een organisatie of individu heeft.

Meer weten? Neem dan contact met me op voor een proefles of een kennismakingsgesprek!

Blanca

Mijn naam is Blanca en ik deel graag mijn passie voor Yoga met jou!

In Amsterdam geef ik een aantal Yogalessen per week en daarnaast geef ik Yogalessen en workshops in het bedrijfsleven. Ik geef ook Yogalessen voor een reisorganisatie op allerlei mooie plekken in het buitenland en organiseer in samenwerking met anderen fijne reizen en workshops in Nederland en het buitenland. Neem vooral een kijkje in mijn agenda om te zien waar je me allemaal kunt vinden!

Ik heb B-conscious begin 2017 opgericht vanuit mijn verlangen om zowel particulieren als bedrijven te inspireren en faciliteren in vitaal leven met meer lichaamsbewustzijn. Dit doe ik door middel van Yogalessen, workshops, retreats en coaching (op de werkplek). Hierin kan ik mijn achtergrond als HR adviseur en Yogadocent goed combineren.

In 2016, na een lange fietstocht van Girona naar Sevilla in Spanje, besloot ik na bijna 20 jaar als HR adviseur werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, het roer om te gooien en mijn volle potentieel te (her)ontdekken en te leven. Eind van dat jaar stopte ik met mijn baan en ontstond er ruimte voor mijn levensmissie om anderen meer lichaamsbewustzijn en vitaliteit te laten ervaren door middel van onder andere yoga en andere vormen van beweging.

In juni 2018 heb ik mijn 4-jarige Raja Yoga studie (600 YTT) afgerond en pas ik dat wat ik hier heb geleerd als fundament toe in het beoefenen en delen van Yoga. Ik geef sinds 2016 op diverse locaties Yogales, faciliteer workshops en maakte in 2017 een van mijn dromen waar en organiseerde mijn eerste retreats, onder andere op Ibiza. Ik haal mijn inspiratie niet alleen uit de yoga. Ik heb ook een achtergrond in en leer nog dagelijks heel veel van onder andere (neo) Tantra en moderne psychologie en filosofie.

Ik ben van origine een Delftse, heb geruime tijd mijn hart verloren aan Rotterdam en woon inmiddels alweer een aantal jaar samen met mijn vriend in Amsterdam. Als ik buiten mijn werk om niet zelf op mijn Yogamat sta of op mijn harmonium speel, ben ik vaak te vinden ergens wandelend of fietsend in de natuur, dansend op mijn blote voeten op een Ecstatic dansfeest of in een gezellig koffiezaakje met een goed boek of een fijne vriend of vriendin.

Meer weten? Neem dan contact met me op voor een proefles of een kopje thee om kennis te maken.

My Yoga Resume

Here you can read about my experience as HR advisor, Yoga teacher, Retreat organiser/facilitator and travel guide.

In 2016 I quit my corporate career to fully engage myself in living my mission in life: to support individuals and companies in vitality and health.

During the past years I have gained so much experience from being a travel guide to setting up an urban temple in Amsterdam. From teaching Yoga classes in Yoga studios and companies to facilitating sessions at festivals. And I organised beautiful retreats and workshops for women.

My main focus is on vitality and health in companies by offering Yoga and Movement and workshops about healthy sitting and workplace advice (office and home office).

For individuals I offer Yoga classes and private Restorative Yoga sessions.

If you have any questions or remarks, please feel free to connect!

Wat vinden anderen?

Ik kijk elke week uit naar een nieuwe les, je bent intensief bezig maar het is ook heel sociaal! Geweldig!

Nog geen les meegemaakt maar ken Blanca en haar energie en ik weet zeker dat je bij haar goed zit! Gewoon maar omdat het zo een heerlijk mens is  En ik kom ook nog een vast wel een keer spontaan uit Den Haag meedoen !

De wekelijkse 1,5 uur van yoga breekt voor mij de week en laat mij even ontglippen aan het dagelijkse werk. Ik heb last van PDS. Aan het eind van de werkweek zijn de klachten het ergst. Echter sinds ik bij Blanca lesjes pak, zijn deze sterk verminderd. Ik ben met name erg blij met de persoonlijke hulp die ze biedt tijdens de lessen. En verder is het gewoon een super tof mens!

Wat heb ik genoten van je workshop in het Lichthuis. Alles klopte en was in verhouding. Je energie is prachtig. Liefdevol en open. Dank je wel.

Ik ging na de les op zondagochtend enorm rustig én energiek de week in – dat kan dus! Ontzettend fijne les, ik zal zeker vaker gaan en verheug me.

Ik was een van de gelukkige deelneemsters aan de yoga-relax reis naar Noord Cyprus. Blanca’s energie, openheid, eerlijkheid en warmte alsmede haar fantastische yoga-lessen hebben deze reis voor mij super bijzonder gemaakt. Blanca was onvermoeibaar bezig het ons allemaal zo veel mogelijk naar de zin te maken en heeft een geweldig relativeringsvermogen én gevoel voor humor. Dank je wel lieve Blanca, voor alles! Je bent een topper!

Wat ben je een geweldig mens en wat een fijne lessen! Wat heb ik een heerlijke week achter de rug. Met veel emoties, warmte, liefde, plezier, feest en diepgang. Maar vooral twee keer per dag onze yoga sessie’s, ik mis ze. En we hebben het getroffen om met zulke geweldige vrouwen dit te mogen beleven. Dank je Blanca 

Kernwoorden: verbinding, zachtheid, vrolijkheid, liefde, veiligheid, sisterhood, tongstrelend eten, thuiskomen, aarden, ontspannen, beweging.

Sacha en Blanca weten een veilige, ontspannen omgeving te creëren om volledig jezelf te kunnen zijn in de groep. Er is ruimte voor alles wat er zich aandient. De yogalessen zijn fijn en ontspannend. Sacha en Blanca vullen elkaar heel mooi aan, hun energie samen is een mooie balans/samenspel tussen speelsheid-blijheid-diepgang-verbinding en humor en luchtigheid.

Dankbaar voor deze mooie ervaring kan ik iedereen die op een ontspannen en veilige manier meer in verbinding met haar kern wil komen, deze retreat van harte aanraden. Met een hart vol liefde kom ik er vandaan en dat gun ik iedereen. Namaste lieve vrouwen.

Een heerlijk weekend weg met prachtige vrouwen. Vol liefde, kracht, ontdekkingen, onthullingen, bevrijding, geluk, rust en kunnen ‘zijn’.

Een fantastische ervaring die ik mijn hele leven lang kan meenemen en met dankbaarheid op terug kan kijken.

Het was voor mij een fantastisch retreat. Vanaf het begin was de sfeer, mede door de relaxte uitstraling van Blanca en Sacha, open en ontspannen. De dag beginnen met yoga van Blanca en aansluitend de geleide meditatie van Sacha op het yoga deck, tussen de sinaasappelbloesem in de ochtendzon was altijd heerlijk! Ik vond de workshops fijn en ook dat een ieder haar eigen keuze had vond ik heel bevrijdend. De uitstapjes naar het strand en de marktjes waren super. En -wow-, drie keer per dag de heerlijke, creatieve en voedende maaltijden, wat een enorm kado. Blanca en Sacha zorgen voor een warme en relaxte sfeer en hebben een open en liefdevolle communicatie. De groep was heel divers en een ieder bracht zijn eigen kwaliteit. Ik kwam al ontspannen aan op Ibiza en en ging nog veel meer ontspannen en met meer liefde voor mezelf en voor het leven naar huis.

Hoe geef je woorden aan zo’n mooie intense ervaring? Ik heb enorm genoten van de liefde van alle sisters, het eten, de diepgang, de yoga, workshops en de magische locatie. Voor mij was dit mijn eerste retreat, maar zeker niet mijn laatste. Heel bijzonder om te ervaren hoe bijzonder de energie is van vrouwen onderling en wat een mooie momenten daaruit voorkomen. Dit gun ik iedere vrouw!

Sacha en Blanca maken het samen tot een perfecte combinatie van zacht en stoer en serieus en grappig en met heel veel liefde tot een geweldig retreat dat zijn naam eer doet. Ik shine nog steeds!

Dit was mijn allereerste retreat en ik vond het heerlijk! Direct bij aankomst kon ik al ontkoppelen van de dagelijkse hectiek bij een kopje thee met Blanca en Sacha. De week was geweldig georganiseerd met aandacht voor lijf en geest. Door Sacha’s workshops doken we al vrij snel de diepte in waardoor er een hele fijne vibe ontstond binnen de groep. De yogalessen in de ochtend door Blanca waren afwisselend en een heerlijke start van de dag, vooral de les op het strand bij zonsopgang was magisch. Voor mij was het heel fijn om inzichten, die zich gedurende de week aandienden, tastbaar te maken. Deze week was voor mij heel leerzaam en fijn, ik heb de intentie om dit minimaal 1x per jaar voor mijzelf te doen.

© B-conscious