over

  • Even voorstellen...

B-conscious op het werk

B-conscious staat voor bewust-zijn en in onze werkwijze staat lichaamsbewustzijn creëren of versterken centraal.

Mijn naam is Blanca en ik heb B-conscious begin 2017 opgericht vanuit mijn verlangen om zowel particulieren als bedrijven te inspireren en faciliteren in vitaal leven met meer lichaamsbewustzijn. Ik begeleid mensen zowel 1-op-1 door middel van coaching en ik verzorg ook workshops voor teams.

Dankzij mijn achtergrond als HR adviseur en yogadocent heb ik op zowel zakelijk als lichaamsgericht vlak kennis en ervaring. Binnen HR lag mijn interesse altijd al op het vlak van gezondheid en vitaliteitsmanagement en ook in mijn eigen leven zijn dit belangrijke peilers en dat draag ik graag uit in mijn werk. Gezonde en vitale werknemers zijn in mijn optiek het grootste kapitaal van een organisatie en daar kan ik vanuit B-conscious een bijdrage leveren.

Door mijn achtergrond in het bedrijfsleven is het voor mij makkelijk om aansluiting te vinden met zowel het management als de medewerkers, te zien wat er speelt en daarop mijn programma op maat aan te passen en kan ik bruggen bouwen.

Meer weten? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of kijk in mijn agenda voor het aanbod.

Blanca

Mijn naam is Blanca, fijn dat je hier bent.

Mijn grootste les in dit leven is  v e r t r a g e n… Herken je dat misschien?
En juist omdat ik dit pad zo goed ken en ik zoveel inspiratie heb opgedaan en transformatie heb mogen ervaren, ben ik er heel goed in geworden om anderen hierin te begeleiden.

Ik heb B-conscious begin 2017 opgericht vanuit mijn verlangen om mensen te inspireren en faciliteren in leven met meer lichaamsbewustzijn. Dit heb ik jarenlang gedaan door middel van yogalessen, workshops en retreats en sinds eind 2022 begeleid ik ook 1-op-1 door middel van lichaamsgerichte coaching.

Op vrijdagen werk ik vanuit mijn praktijkruimte in Bilthoven en op andere dagen heb ik wisselende werkplekken beschikbaar van waaruit we een sessie kunnen doen. Soms werken we ook buiten, in de natuur.

Hoe ben ik gekomen tot wat ik nu doe en deel …. ?

Sinds 1998, ik was toen 19, werkte ik in het bedrijfsleven. De eerste 10 jaar werkte ik op architectenbureaus als HR adviseur en de laatste 10 jaar in de financiële IT sector. Daar brandde ik bijna op en dus moest er iets anders…..

In 2016, na een lange fietstocht van Girona naar Sevilla in Spanje, besloot ik na bijna 20 jaar als HR adviseur werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, het roer om te gooien en mijn volle potentieel te (her)ontdekken en te leven. Eind van dat jaar stopte ik met mijn baan en ontstond er ruimte voor mijn levensmissie om anderen meer lichaamsbewustzijn en vitaliteit te laten ervaren door middel van onder andere yoga en andere vormen van lichaamswerk.

Naast mijn werk volgde ik al een yogaopleiding en deed ik ook andere trainingen op het gebied van lichaamswerk. In juni 2018 heb ik mijn 4-jarige Raja Yoga studie (600 YTT) afgerond. Ik geef sinds 2016 op diverse locaties Yogales, faciliteer workshops (van tantra tot zakelijke workshops) en maakte in 2017 een van mijn dromen waar en organiseerde retreats op Ibiza en in Nederland. Ik haal mijn inspiratie niet alleen uit de yoga. Ik heb ook een achtergrond in en leer nog dagelijks heel veel van onder andere (neo) Tantra en uit de natuur (fytotherapie, sjamanisme). Op mijn fietsreizen heb ik transformatieve inzichten en ervaringen gehad die mijn leven ook ontzettend hebben verrijkt en nog steeds verrijken, want ik ben nog niet uitgefietst.

Ik kom uit Delft, heb mijn 20-er jaren in Rotterdam en 30-er jaren in Amsterdam gewoond. Sinds mijn 42e woon ik, na een lange fietsreis naar India en wat omzwervingen om weer een nieuwe woonplek te vinden, buiten de stad in het midden van het land in een houten huisje aan het bos.

Vaak kun je me ergens wandelend, fietsend of dansend in de natuur vinden of ik ben aan het genieten van en/of klussen aan mijn huis en tuintje, waar ik woon met mijn twee katten. Sinds kort heb ik ook een camperbusje waarmee ik regelmatig op pad ga. Ze heet Kiet en neemt me mee op bijzondere avonturen.

Meer weten? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking via zoom of in real life. Of kijk alvast in mijn agenda voor het aanbod. 

My Yoga Resume

Here you can read about my experience as HR advisor, Yoga teacher, Retreat organiser/facilitator and travel guide.

In 2016 I quit my corporate career to fully engage myself in living my mission in life: to support individuals and companies in vitality and health.

During the past years I have gained so much experience from being a travel guide to setting up an urban temple in Amsterdam. From teaching Yoga classes in Yoga studios and companies to facilitating sessions at festivals. And I organised beautiful retreats and workshops for women.

My main focus is on vitality and health in companies by offering Yoga and Movement and workshops about healthy sitting and workplace advice (office and home office).

For individuals I offer Yoga classes and private Restorative Yoga sessions.

If you have any questions or remarks, please feel free to connect!

Wat vinden anderen?

Ik kijk elke week uit naar een nieuwe les, je bent intensief bezig maar het is ook heel sociaal! Geweldig!

Nog geen les meegemaakt maar ken Blanca en haar energie en ik weet zeker dat je bij haar goed zit! Gewoon maar omdat het zo een heerlijk mens is  En ik kom ook nog een vast wel een keer spontaan uit Den Haag meedoen !

De wekelijkse 1,5 uur van yoga breekt voor mij de week en laat mij even ontglippen aan het dagelijkse werk. Ik heb last van PDS. Aan het eind van de werkweek zijn de klachten het ergst. Echter sinds ik bij Blanca lesjes pak, zijn deze sterk verminderd. Ik ben met name erg blij met de persoonlijke hulp die ze biedt tijdens de lessen. En verder is het gewoon een super tof mens!

Wat heb ik genoten van je workshop in het Lichthuis. Alles klopte en was in verhouding. Je energie is prachtig. Liefdevol en open. Dank je wel.

Ik ging na de les op zondagochtend enorm rustig én energiek de week in – dat kan dus! Ontzettend fijne les, ik zal zeker vaker gaan en verheug me.

Ik was een van de gelukkige deelneemsters aan de yoga-relax reis naar Noord Cyprus. Blanca’s energie, openheid, eerlijkheid en warmte alsmede haar fantastische yoga-lessen hebben deze reis voor mij super bijzonder gemaakt. Blanca was onvermoeibaar bezig het ons allemaal zo veel mogelijk naar de zin te maken en heeft een geweldig relativeringsvermogen én gevoel voor humor. Dank je wel lieve Blanca, voor alles! Je bent een topper!

Wat ben je een geweldig mens en wat een fijne lessen! Wat heb ik een heerlijke week achter de rug. Met veel emoties, warmte, liefde, plezier, feest en diepgang. Maar vooral twee keer per dag onze yoga sessie’s, ik mis ze. En we hebben het getroffen om met zulke geweldige vrouwen dit te mogen beleven. Dank je Blanca 

Kernwoorden: verbinding, zachtheid, vrolijkheid, liefde, veiligheid, sisterhood, tongstrelend eten, thuiskomen, aarden, ontspannen, beweging.

Sacha en Blanca weten een veilige, ontspannen omgeving te creëren om volledig jezelf te kunnen zijn in de groep. Er is ruimte voor alles wat er zich aandient. De yogalessen zijn fijn en ontspannend. Sacha en Blanca vullen elkaar heel mooi aan, hun energie samen is een mooie balans/samenspel tussen speelsheid-blijheid-diepgang-verbinding en humor en luchtigheid.

Dankbaar voor deze mooie ervaring kan ik iedereen die op een ontspannen en veilige manier meer in verbinding met haar kern wil komen, deze retreat van harte aanraden. Met een hart vol liefde kom ik er vandaan en dat gun ik iedereen. Namaste lieve vrouwen.

Een heerlijk weekend weg met prachtige vrouwen. Vol liefde, kracht, ontdekkingen, onthullingen, bevrijding, geluk, rust en kunnen ‘zijn’.

Een fantastische ervaring die ik mijn hele leven lang kan meenemen en met dankbaarheid op terug kan kijken.

Het was voor mij een fantastisch retreat. Vanaf het begin was de sfeer, mede door de relaxte uitstraling van Blanca en Sacha, open en ontspannen. De dag beginnen met yoga van Blanca en aansluitend de geleide meditatie van Sacha op het yoga deck, tussen de sinaasappelbloesem in de ochtendzon was altijd heerlijk! Ik vond de workshops fijn en ook dat een ieder haar eigen keuze had vond ik heel bevrijdend. De uitstapjes naar het strand en de marktjes waren super. En -wow-, drie keer per dag de heerlijke, creatieve en voedende maaltijden, wat een enorm kado. Blanca en Sacha zorgen voor een warme en relaxte sfeer en hebben een open en liefdevolle communicatie. De groep was heel divers en een ieder bracht zijn eigen kwaliteit. Ik kwam al ontspannen aan op Ibiza en en ging nog veel meer ontspannen en met meer liefde voor mezelf en voor het leven naar huis.

Hoe geef je woorden aan zo’n mooie intense ervaring? Ik heb enorm genoten van de liefde van alle sisters, het eten, de diepgang, de yoga, workshops en de magische locatie. Voor mij was dit mijn eerste retreat, maar zeker niet mijn laatste. Heel bijzonder om te ervaren hoe bijzonder de energie is van vrouwen onderling en wat een mooie momenten daaruit voorkomen. Dit gun ik iedere vrouw!

Sacha en Blanca maken het samen tot een perfecte combinatie van zacht en stoer en serieus en grappig en met heel veel liefde tot een geweldig retreat dat zijn naam eer doet. Ik shine nog steeds!

Dit was mijn allereerste retreat en ik vond het heerlijk! Direct bij aankomst kon ik al ontkoppelen van de dagelijkse hectiek bij een kopje thee met Blanca en Sacha. De week was geweldig georganiseerd met aandacht voor lijf en geest. Door Sacha’s workshops doken we al vrij snel de diepte in waardoor er een hele fijne vibe ontstond binnen de groep. De yogalessen in de ochtend door Blanca waren afwisselend en een heerlijke start van de dag, vooral de les op het strand bij zonsopgang was magisch. Voor mij was het heel fijn om inzichten, die zich gedurende de week aandienden, tastbaar te maken. Deze week was voor mij heel leerzaam en fijn, ik heb de intentie om dit minimaal 1x per jaar voor mijzelf te doen.